perjantai 20. elokuuta 2010

Alkoholittomana kiitos!

Raskaana ollessa ei voi juuri ryypiskellä, koska se ei ilmeisesti ole hyväksi vauvalle. Vähän saa välillä ottaa. Harmillista kuitenkin on se, että ihmiskeho on suunniteltu hämmentävän hyvin. Se nimittäin vaistonvaraisesti hylkii aineita, jotka eivät ole sille hyväksi. Näin käy jos yrittää juoda alkoholia raskaana ollessaan. Se ei vaan maistu hyvältä. On siis keksittävä jotakin muuta juotavaa.

Kun on viimeiset 15 vuotta käyttänyt alkoholia enemmän tai vähemmän säännöllisesti, on siitä muodostunut melko syvään juurtunut tapa. Alkoholia juodaan kun tavataan ystäviä, kun syödään hyvin, kun vietetään viikonloppua, kun vituttaa, kun on jotakin juhlistettavaa. Aika usein siis. Kun tulin ensimmäistä kertaa raskaaksi, oli hämmentävää todeta että raskaudesta oli tulossa pisin raitis jakso sitten yläasteen. Melkein vuosi. Se on pitkä aika se.



Olen toisen raskauden myötä löytänyt uudelleen kauppojen alkoholittomien juomien hyllyt. Muutama vuosi sitten en edes tiennyt että sellaisia on olemassa. Minulla on nyt alkoholiton lempiolut ja muutama siiderimerkki joita suosin. Iloisin yllätys pitkään aikaan oli kuitenkin alkoholiton kuohuviini, josta sain vihiä viikko sitten. Sanapari alkoholiton viini on tuntunut lähinnä huonolta vitsiltä. Alkoholiton kuohuviini ei kuitenkaan ollut yhtään pahaa. Se oli jopa hyvää! Hääpäivän vietto selvin päin ei tuntunut yhtään niin tylsältä tämän pullon korkkaamisen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti